Reklamepolitik | By Bak

Reklamepolitik

Dorte-Bak_kokoon-dress-1024x708 - KopiBy Bak er en personlig blog med kommercielt indhold. Det betyder, at jeg personligt udvælger historier og vinkel i mine indlæg. Det er mig personligt, som skriver til dig som læser, og min mening giver sig altid til kende.

Jeg er evigt taknemmelig for den interesse du viser, når du læser med og jeg værner om såvel det visuelle og skrevne udtryk som troværdigheden på min blog. Når jeg arbejder kommercielt med bloggen er det med en selektiv tilgang til hvilket sponseret indhold, som har sin berettigelse på bloggen, så det er brands, produkter og historier, jeg kan stå inde for.

“Indlægget indeholder reklame”

Mange af bloggens indlæg markeres med teksten “Indlægget indeholder reklame”.

Det betyder ikke, at jeg er blevet betalt for at skrive hvert eneste indlæg på bloggen, derimod at der forekommer ting eller informationer, som kunne opfattes som reklame alt efter hvordan markedsføringsloven tolkes. Jeg har gjort mig umage for at bevare troværdighed, tillid og transparens, som jeg synes, jeg skylder dig, der læser med. Mit indhold er både personligt og kommercielt, og selvom jeg altid har markeret det tydeligt for dig, som læser med, hvornår det ene og det andet gør sig gældende, har jeg taget konsekvensen af de “Gode råd til bloggere“, som Forbrugerombudsmanden er kommet med for ganske nylig.

Et af de gode råd er, at markere indlægget som reklame, hvis man er i tvivl, og med den tolkning, som Forbrugerombudsmanden er kommet med, er jeg ret ofte i tvivl.

reklame_forbrugerombudsmanden

På en blog lever indholdet længe og det, som engang var et sponseret indhold, kan gå hen og blive personligt indhold. Har jeg for eksempel beholdt en pude, som jeg blev sponseret, så har jeg valgt at betale skat af den. Men hvis jeg et år senere viser min stue med puden i sofaen, så ved hverken Forbrugerombudsmanden eller jeg, om det stadig betragtes som reklame. Ligeledes udsættes jeg for mange former for reklame selv, blandt andet på messer, presseevents, pressemeddelser i mailboksen og så vider, og det kan derfor være svært at gennemskue hvornår Forbrugerombudsmanden eventuelt ville være uenig i min tolkning. Jeg er altså i tvivl, ret ofte!

Jeg håber, at du altid har en positiv oplevelse som læser af bloggen, og har du kommentarer eller spørgsmål til min reklamepolitik, så hold dig endelig ikke tilbage. Kærlig hilsen Dorte ♥

Dorte Bak, blogger på BY BAK

1 Comment

  • Reply Juletræets pynt vol. 2 | By Bak December 22, 2016 at 07:08

    […] Reklamepolitik […]

  • Leave a comment