Vores glutenfri hverdag | By Bak

Vores glutenfri hverdag

Spis godt uden gluten_header

I erkendelse af at bloggen ikke skal overstrømmes med mine erfaringer med glutenfri livsstil, har jeg oprettet siden her, hvor jeg vil dokumentere mine egne erfaringer, lave lister og tips, samt linke til de opskrifter, som jeg har glæde af. På den måde kan du selv opsøge informationen, hvis du har interessen, men som indretningsinteresseret læser behøver du ikke blive belemret med det.

Det har været til stor inspiration og hjælp for mig at finde glutenfri opskrifter på blogs, ligesom jeg selv har opsøgt information på nettet og i bøger. Jeg skal slå fast, at siden her er MINE erfaringer og ikke et udtryk for, hvad der klinisk er korrekt. Jeg er ikke ekspert, så tag det fra siden, som du kan bruge og lad resten ligge.

Jeg modtager meget gerne kommentarer og mails om emnet, især hvis du har tips og anbefalinger, som du mener, jeg kan have gavn af også. Bemærk at der på siden forekommer affiliate links.

Hvorfor glutenfri hjemme hos os?
Vi lever ikke 100% glutenfrit i vores familie, men vi er mindst 2 i husstanden, som reagerer uhyggelig positivt på en glutenfri kost, hvorfor jeg stiler efter en kraftig nedregulering af glutenindholdet i vores dagligdag.

For Anna har det handlet om hyppige mavepiner (så længe hun har haft sprog til at fortælle det, har det været nærmest dagligt), som har ført til hård mave. Endvidere har Anna hele sit liv haft et tilbagevendende udslæt a la børneeksem, som behandles med hormoncreme. Jeg ved endnu ikke, om gluten er synderen, men det er en mulighed og noget, jeg vil holde øje med.

For mit vedkommende ligner jeg en højgravid når kl. 14.00 eller ca 1 time efter et måltid med meget gluten, f.eks. lasagne. Jeg får også mavepiner, er meget træt i perioder og har også konstateret, at det har en virkning på min sindstilstand, som er lettere, nu hvor fokus ligger på glutenfri kost. Jeg ved ikke, hvor stor sammenhæng der er mellem min endometriose og min kost, men jeg hører, at mange endo-piger har positivt gavn af at reducere eller udelukke gluten fra deres kost.

LOVE listen
Mine erfaringer med gluten bygger sig stille og roligt op, og indtil videre har jeg mest haft behov for at arbejde med bagværk og søde sager. Jeg synes, det er nemt nok at lave aftensmad uden gluten – det er jo nærmest kun pasta, jeg skal erstatte, og her har jeg fundet gode alternativer af både den ene og den anden slags.

Listen her er meet for min even skyld, for at have et sted, hvor jeg samler de tips og tricks, som er gode, men kan du have glæde af den, så er det jo bare ekstra fint:

  • Glutenfri opskrifter fra bloggen her
  • Glutenfri havregryns småkager – opskrift hos Frk. Hansen her
  • Chokolade fra Peter Beier er glutenfrit
  • Lakridserne fra Johan Bülow
  • Du kan få bønnepasta, som ligner Fettuccine – jeg har prøvet den lyse på kikærter og den er god. Dog smager den lidt mere “specielt” og Freja herhjemme accepterede den i hvert fald ikke.

Produktfavoritter:

Efter et lille år med glutenfrit fokus, har vi herhjemme fundet nogle faste favoritter. Listen over vores favoritter kan måske hjælpe dig også?

Her kan du handle glutenfrit

  • Uprøvet, men jeg har set at Lagkagehuset laver et glutenfrit “rugbrød” – det skal prøves af herhjemme
  • Feelgood Bakery – står om onsdagen ved Torvehallerne (Kbh), læs mere her
  • Naturbageriet, Frederiksborggade 29, 1360 Kbh. K – stort udvalg af udelukkende glutenfrit bagværk
  • Tag til Sverige – der er meget at spare

Blogs med glutenfri inspiration

Har jeg glemt nogen på min liste? Så link gerne i kommentarfeltet, så kan vi alle nyde godt af hinandens erfaringer…


Glutenfri chokolademuffin_færdigkøbt
I Rema 1000 har de i frysedisken fået et assorteret udvalg af glutenfri produkter, herunder bl.a. den lækre chokolademuffin fra billedet. De har groft toastbrød, flutes og burgerboller, og selvom det er dyrt og indeholder ingredienser, som ikke står mål med godt hjemmebag, så har det i den grad lette min dagligdag, at jeg ikke SKAL stå og bage. Jeg er nemlig ikke blevet helt venner med konceptet omkring loppefrøskaller og famler mig endnu frem i blinde, når det står brød og boller fra hjemmebageriet.

TIP! Toastbrødet fra frysedisken har endeskiver og i stedet for at smide dem ud, har jeg samlet lidt sammen i fryseren og lavet croutons af dem til salaten – de var gode! Bare skær dem i tern, hæld dem i en pose med en lille smule olie og ryst hvorefter de ristet langsomt i ovnen ved svag varme.

 

6 Comments

  • Reply Onsdagsønsker som frister | by.bak interior & lifestyle October 29, 2014 at 08:29

    […] Glutenfri […]

  • Reply Året der gik // Min familie | by.bak interior & lifestyle December 27, 2014 at 08:50

    […] Glutenfri […]

  • Reply Karina Carmen Musaeus Schwartz-Arndal April 14, 2015 at 13:54

    Jeg er selv blevet nysgerrig omkring glutenfri mad, og da jeg stødte på denne side http://www.theboldabode.com/category/gluten-free/, kom jeg til at tænke på dig/din familie. 🙂

  • Leave a comment